Mammakroppen

Återigen sätts press på kvinnor och deras kropppar.
Denna gång är det föredetta Miss World modellen och skådelspelerkan Aishwarya Rai från Indien som är i rampljuset. Hon födde sitt barn endast för 6 månader sedan och nu ställer hon in sin medverkan i Cannes festivalen p.g.a att hon fortfarande inte gått ner sina "mammakilon".

Indien rasar över att hon inte ser ut som hon gjorde innan hon blev gravid och en hetsig debatt i ämnet har startats.

Vanligen så glorifieras moderskapet i Indien och inom dess filmindustri, men nu vet inte folk hur de skall reagera. Skall de hedra Rais moderskap eller beklaga att hon inte längra ser ut som den forna modell hon var.

"Hon är en Bollywood skådespelare och det är hennes plikt att se bra ut", säger en kommentator. En annan sa: "Hon måste lära av människor som Viktoria Beckham som är tillbaka till storlek noll bara några veckor efter att hon fött barn".


Ja, det är sorgligt att inte alla skall kunna få njuta av sitt barn, amma och låta det ta den tid som behövs för kroppen att läka och formas till den form den vill efter en graviditet och förlossning.

Alla är vi olika och vi har haft olika erfarenheter av graviditeten och förlossningen.

Vissa har inga problem att gå tillbaka till nära inpå sin kropp man hade innan, medans andra ändras betydligt mer.
Om omgivningen inte accepterar kvinnans kropp efter en graviditet, hur skall kvinnan någonsin kunna känna sig tillfreds med sig själv och sitt barn.

Nej, fortsätt att hedra moderskapet och dess skönhet, lycka och värme.Kommentarer

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback