Våra barn kommer att leva länge

För de barn som föds nu kommer det inte vara något ovanligt med att leva tills man blir mellan 100 - 150 år!
 
I snitt ökar medellivslängden med tre månader för varje år man lever. Man kan säga att ökningen av medellivslängden gör att du för varje vecka du lever tjänar en helg. Den här ökningen förutsätter att det fortsätter som det har gjort historiskt och att man inte uppnår någon form av tak för hur gamla vi kan bli. Det finns en risk för att utvecklingen skulle kunna flackas av på grund av att man kanske redan har gjort vad man kan för att förlänga svenskens medellivslängd, säger Stefan Fors, filosofie doktor vid Aging research center, ett samarbete mellan Karolinska institutet och Stockholms universitet.
 
Denna artikel gick att läsa i DN idag.
Texten skriven av Rickard Lindblom
 
Hela artikeln kan du läsa på: http://www.dn.se
 

Väldigt intressant tycker jag. Men det verkar fortfarande som att det är ett sunt levnadssätt samt bra gener som ser till att vi lever länge. Och lever vi sunt ser vi ju också till att våra gener blir starkare
 
Med sunt leverne menas att man äter hälsosamt, är aktiv samt har en inre balans.
Det är många som vill ändra sitt levnadssätt när man blir gravid och det är den bästa presenten som man kan ge sitt barn tycker jag.
 
I Japan är det förbjudet att uppröra en gravid kvinna och hon är inte heller tillåten att se någonting på TV som är upprörande. Det säger så mycket.
Här i västvärlden är det först nu, när forskningen visar på att miljön i mammans mage spelar stor roll för barnets framtid, som vi börjar att titta på och förstå att stress m.m påverkar barnet. I andra kulturer behövs ingen forskning utan endast ett sunt förnuft.
 
 
 
 
 
 
Balans är ett sådant bra ord.
Balans i maten, balans i aktivitet och balans i jobb och familjeliv.
Då har vi skapat bästa utgångsläge för vårt egna liv, för våra barns liv och för parförhållandet.
 
 
 

Kommentarer

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback