Gravidas träningsguide

Har du funderingar på hur mycket du kan träna när du är gravid eller vilka övningar som är ok att göra under graviditeten?

I så fall vill jag varmt rekommendera Cia Larssons bok "Gravidas träningsguide", som kom ut i handeln för två år sedan.
Jag tycker boken är fantastisk fin och den är intressant att läsa samt ger motivation till träning. Dels genom många bra och genomtänkta övningar, men också för superbra information att ta del av och fina bilder att titta på.

Boken innehåller även fakta om bl. a graviditetsbesvär, mat för gravida och ammande, vad som händer i kroppen under de tre olika trimestrarna och om kroppen efter förlossningen. En extra eloge till författarinnan att hon skrivit ett kapitel om kejsarsnitt och ett kapitel där papporna berättar. Det tycker jag är fint.

Annars är det just träningsdelen i boken som jag ger fem stjärnor. Just att alla övningar beskrivs så bra och är dokumenterade med bild. Lätt att förstå även för den med mindre vana.

Träningsbiten är indelad i olika avsnitt såsom; träning med egen kroppsvikt, yoga, träning med snodd, träning med hantlar och boll, maskinträning, gruppträning och stretching. Alltså, massor av träning som lätt kan utföras hemma, så inget gymkort behövs investeras för att hålla sig i form under gravideiten :)

Cia är också noga med att övningarna skall vara säkra under graviditeten och hon poängterar vikten av att träna på rätt sätt och att lyssna till sin egna kropps kapasitet.


Hos barnmorskan under tredje trimestern

Träning med snodd

Träning med boll och hantlar

Boken finns att köpa på bl a Akademibokhandeln eller via bokus.com.

Så iväg till bokhandeln och kör igång med lite träning.
Det mår både du och din bebis bra av :)

Kommentarer

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback