Vem drabbas av diastasis recti?

Att bära tvillingar ökar risken att drabbas av separerade magmuskler (diastasis recti), såsom om kvinnan är väldigt liten, barnet man bär är stort, täta graviditeter, om man har en svaghet i bindväven, kejsarsnitt, tunga lyft under graviditeten eller fel träning av magmusklerna under eller efter graviditeten.

Studier visar också att kvinnor som inte tränar löper större risk att drabbas av diastasis recti i jämförelse med kvinnor som tränar.
 

En delning av magmusklerna under graviditeten är normalt och i de flesta fallen går musklerana tillbaka de första veckorna efter förlossningen. Men inte alla.
 
Det är av stor betydelse att kolla sina magmuskler innan man börjar med träning efter graviditeten. Har man en separation är det ännu viktigare att bukmusklerna stärks inifrån så att man inte sätter igång med träning eller övningar som förvärrar separationen. Om separationen förvärras kan det bli svårare att få den återställt.
 
Om du har svårt att känna själv om du har en delning, fråga barnmorskan vid återbesök om hon kan hjälpa dig. Och har inte barnmorskan kunskpen fråga om du kan få tid tid hos en sjukgymnast.
 
Har du frågor eller funderingar får du väldigt gärna höra av dig till mig på [email protected]

Kommentarer

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback