Tankens kraft

Den sovjetiske psykologen Dr Luria beskriver en man som kunde ändra sin puls från 70 till 100 och sedan tillbaka till 70 utan att röra på sig. Hur grorde han? Jo, han såg sig själv springa efter ett tåg som precis hade börjat röra på sig och var på väg ifrån stationen. Han var tvungen att hinna med tåget.
"Men hur gör du för att sänka pulsen?" frågade Dr Luria. Jo, mannen såg sig själv liggandes i sängen. Helt stilla försökte han falla i sömn.

Den attityd du väljer avgör med vilken kvalitet du kommer att prestera. Har du bestämt dig för att livet är ett elände kommer det helt enkelt att bli det! Men har du istället förmågan att styra dina tankar in i ett positivt tankeflöde blir de flesta problem ganska lätta att hantera.
Problem vänds till möjligheter.
En del människor verkar ha det här medfött. Det verkar som de alltid är glada och tänker positivt trots att förutsättningarna ibland är dystra. Andra verkar vara negativa av naturen, ungefär som åsnan Ior i Nalle Phu. Han vaknar upp varje morgon och säger för sig själv:
 
"- Den här dagen har inte börjat speciellt bra, och den kommer förmodligen bara att bli värre... Suck...".
 
 
Texten ovan kommer ur boken "Prestationspsykologi i praktiken"
 
Boken är riktad till idrottare för idrotts prestationer, men jag tycker att den mentala träningen som används för idrottare är toppen att jobba med som icke idrottare också.
 
Under mina dagar på Selma Spa den första helgen i November kommer jag bl.a att föreläsa i mindfulness och tankenskraft och hur vi kan använda oss av dessa verktyg inför förlossningen och föräldraskapet.
 
"Den enda verkliga upptäcksresan består inte i att söka nya landskap utan att se saker med nya ögon."
(Marcel Proust)               
 
 
 
 

Kommentarer

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback