Kemikalier i barns vardag

Att vara förälder är en stor lycka. Men det är också att ständigt ha ansvar.
 
Jag vill gärna dela med mig av en broschyr som berättar mer om kemikalier i vår vardag.
 

Det moderna samhället är komplicerat och det är inte lätt för en förälder att hålla reda på alla faror och förutse alla risker.
Material och varor består av olika kemikalier. I den här broschyren används begreppet kemikalier för kemiska ämnen och blandningar av ämnen. Alla ämnen och blandningar är inte farliga, men den här broschyren handlar om ämnen och blandningar som på ett eller annat sätt kan innebära en risk för hälsan eller miljön. En del kemikalier tillsätts för att ge material och varor vissa egenskaper som till exempel färg, mjukhet och brandskydd.
 
Det är företagen som tillverkar och säljer produkterna på marknaden som har ansvar för kemikalieinnehållet och de eventuella risker det kan medföra. Som förälder och konsument kan du påverka hur ditt barn utsätts för kemikalier. Med den här broschyren vill Kemikalieinspektionen berätta om var riskerna finns, så att du kan undvika dem. På så vis kan du förhoppningsvis slippa onödig oro och njuta mer av att vara förälder.
 
Kemikalier i barns vardag

Kommentarer

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback