Stressa av

Graviditet är oftast en glädjefylld tid, men det är också en tid fylld av mödravårdsbesök, obekväm “växtvärk”, okontrollerbara humörsvängningar och andra faktorer som lätt kan bli stora stressfaktorer. Men du kan ta några enkla steg för att lindra din stress och ångest under graviditeten, så att du kan spendera mer tid att njuta av ditt växande barn och mindre tid på att oroa dig för allt annat.

Det är vanligt att känna stress under graviditeten, men för mycket av det kan faktiskt skada ditt ofödda barn. Din ångest och stress kan orsaka förändringar i den miljö där fostret utvecklas. Dessa förändringar kan negativt påverka ditt barn, enligt US National Institutes of Health. Faktum är att en ny studie, ledd av Dr Rosalind Wright från Brigham och Women 's Hospital, visar att modern stress under graviditeten kan leda till barnets utveckling av astma och allergier, enligt en artikel i Boston Globe.  Det är viktigt att kvinnor som väntar barn jobbar med att sänka sina stressnivåer av hänsyn till deras psykiska hälsa samt barnets hälsa.
 

En av de enklaste saker som du kan göra för att sänka din stress under graviditeten är att ta hand om dig själv.  Sträva alltid efter att äta regelbundna, hälsosamma måltider som ger din kropp massor av vitaminer och mineraler som behövs för att utföra viktiga livsfunktioner för dig och barnet. Var noga med att dricka vatten och undvik alltför söta drycker, såsom kolsyrade drycker. Andra dåliga vanor, som alkoholkonsumtion och rökning, bör naturligtvis undvikas. Genom att äta hälsosamt, kommer din kropp att må bättre och det  hjälper dig att sänka din stress.

Att motionera hjälper också till att sänka dina nivåer av ångest. Yoga är ett bra sätt att lindra stress och samtidigt få bra träning. Hör efter med din lokala yoga studion för att se om de erbjuder en klass bara för blivande mammor.

Det kan också vara bra att hitta något annat som du tycker om och som känns lugnande så som lyssna på lugn musik, sticka, läsa en bok, eller något annat som är avslappnande. Eftersom dessa typer av aktiviteter sänker pulsen, kan det vara lättare att varva ner och slappna av, vilket minskar graden av ångest.

Ett av den mest effektiva sätten att minska stress och oro under graviditeten är att omge dig med familj och vänner. Så länge de erbjuder positiva attityder och omsorg. Du kommer inte bara att må bättre av att veta att det finns människor runt omkring som bryr sig om dig - deras optimism kan också hjälpa dig att glömma dina bekymmer så att du kan njuta av en lycklig och stressfri graviditet.

Kommentarer

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback