Förlossningen är nära

Graviditeten som från början inte kändes tillräckligt lång för att hinna förbereda sig för både förlossning och tanken på att bli mamma, känns helt plötsligt väääldigt lång.
Du har kommit till en punkt  där du känner dig färdig. Det känns i hela kroppen och i hela ditt inre att det är dax.

Från att ha känt dig ganska så snygg i din graviditet känns det nu som om hela jorden dallrar där du sätter dina fötter. Du känner dig svullen och uppfylld av bebis. Bebisen är liksom överallt.
Du vaggar, pustar, stånkar och stönar. Och sen denna trötthet som smyger sig på och andfåddheten och sömnlösheten... Hur skall du orka? Hur skall du orka att föda barn när du är så tung och så trött och det gör ont och är jobbigt att bara vända dig i sängen från den ena sidan till den andra?

Lugn! Du orkar!

För långt där inne finns det oanade krafter. Redan nu, när du är så långt gånget i din graviditet börjar grottmänniskan att komma fram :)

När förlossningen drar igång, dras också ett virrvarr av hormoner igång och det är genom dessa hormoner som du får dina krafter. Och det är helt gratis. Din kropp bjuder på denna helt fantastiska cocktail som kommer hålla dig hög tills att du har ditt barn hos dig och även det första dygnet efter att du fött.

Några av de viktigaste hormonerna som din kropp producerar under förlossningen är oxytocin och endorfin.
Oxytocin är ett må-bra-hormon och det är också det hormon som för förlossningen framåt.
Endorfiner är vår naturliga smärtlindring som hjälper oss att hantera smärta.

Detta är en suverän hjälp som du har under din förlossning.

Med förberedelse, avslappning och kunskap inför förlossningen, hjälper du dig själv att tillsammans med din kropp föda ditt barn med glädje och kraft.
Kroppen är fantastisk. Lita på att den kan. Den gör det som den är skapad till.

Graviditeten har kommit till ett slut och det är snart dax att föda. Fast att det ibland kan kännas overkligt så kommer den där dagen att komma. Den där dagen då den packade väskan åker in i bilen och du kommer stånkandes efter.
Snart kommer du att träffa ditt barn.
Så fantastiskt!


"A new mother" av Coco Reynolds

Tänker snart skriva om den första tiden som ny förälder.
Inte bara ros.
Trots att man är världens lyckligaste, med världens finaste bebis, så är det inte säkert att man mår bara bra.
9 av 10 kvinnor känner av "Baby Blues" 2-5 dagar efter förlossningen.
Följ bloggen och läs mer om Baby Blues.
Kommentarer

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback